Martea baltata

Am intalnit adesea diverse denumiri,mai ales in America Latina,legate de diferite date din calendar.

Ele au marcat,fara indoiala,niste evenimente,despre care popoare din Bolivia,Costa Rica,Peru,Chile,etc.vor sa-si aminteasca.

Din pacate,viata acestora nu s-a schimbat in mod radical,dupa petrecerea acelor fapte,multe dintre ele in mod evident sangeroase.

Nici data de 22 decembrie de la noi nu mai este aniversata si an de an ,desi au murit numai in capitala peste opt sute de oameni,treptat isi pierde din acuitate,mai ales ca urmarile nu au adus pentru populatie o schimbare in bine a situatiei sale materiale in general.

Cu atat mai putin va fi retinuta o zi de marti,in care parlamentarii au vrut sa nu mai fie considerati functionari publici,din moment ce sunt organe alese.Se tot insinuiaza ca ar fi avut intentia sustragerii de la urmarirea penala,prea des uzitata si adesea in scopuri politice,pentru subrezirea si sicanarea celor care au castigat alegerile.De superimunitate nu poate fi vorba,din moment ce parlamentari,unul dupa altul sunt inculpati si arestati pentru pretinse fapte de coruptie,primire de foloase materiale necuvenite…

Totul se merge ca intr-o piesa de teatru in care spectatorul este dus de nas,pentru a nu intelege cine este cu adevarat personajul nagativ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s