Dragoste si moarte, in padurea alpina,de la peste 14oo de metri altitudine

Nu trebuia sa se intample o asemenea nenorocire.

Niciodata nu stii ce te poate astepta,daca te aventurezi prea mult,urmandu-ti visul.

Povesti de genul love story s-au scris multe si multa lume a plans de pe urma lor,dar ele continua si probabil ca nu se vor termina niciodata.

In Romania tragedia a inlacrimat pe toata lumea .Poate ca a ajuns si in afara granitelor ei.

Ieri,cateva sute de oameni din capitala si cativa eroi din Apuseni,cei care au descoperit avionul cazut,acolo sus,in zapada mare,in muntii lor,pe care doar ei stiau bine cum sunt,au condus pe Aura in mormant,la doar 23 de ani ai ei.

A murit si pilotul,care este inmormantat acum,cand scriu aceste randuri.Un baietel de trei-patru anisori a ramas fara tata.

Un avion de mici dimensiuni,s-a aventurat,sa faca o cursa-de la Bucuresti la Oradea- pentru prelevarea unui ficat, luni 21

ianuarie ,pentru efectuarea unui transplant.La bord,pe langa pilot si copilot,au urcat o echipa formata din patru medici,dar si o studenta la medicina, in anul cinci,despre care cineva s-a pronuntat ca nu avea ce sa caute acolo.Este tot un medic,de la Cluj,se pare.

Din cele relatate,am inteles ca activitatea de transplant se infiripeaza la noi si medicii mergeau sa asiste la operatia ce urma sa aiba loc la Cluj.

Numai ca ,desi parea sa fie o cursa de rutina,pentru ca anterior avusesera loc peste saizeci de zboruri,cu acelas tip de avion,de data aceasta,in apropiere de Sibiu,dupa conversatiile pilotului cu turnul de control,avionul a intrat intr-un nor dens de ceata ,rece,care a produs inghet pe suprafata avionului,ingreunandu-l si pierzand din inaltime.Pilotul Iovan, a cerut aprobarea sa coboare ,pentru a scapa de gheta si a avea vizibilitate.A primit aprobarea, a coborat,dar medicul Radu Zamfir spune ca a observat cum a cazut un motor iar din aripa a inceput sa curga combustibil.

Dupa aceea a observat ca se apropie brazii si si-a pierdut cunostinta.

Pilotul a ramas incarcerat la mansa iar tanara studenta ,Aura ,a avut cele mai grave leziuni,intrand in stop cardio-respirator.

Medicul Zamfir,un tanar ,brunet cu ochi albastri,i-a acordat  primul ajutor si a facut tot ce a putut pentru a o mentine in viata.Era frig,intre brazi si pe zapada.Medicul a aprin un foc si a incalzit-o,insa salvatorii au intarziat nepermis de mult,din cauza unei proaste stabiliri a locului caderii avionului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s