Ninsorile de peste noi au venit in urma tragediei din Muntii Apuseni

Natura este influentata de emotiile colective,ne spune Maria Timuc,in editorialul „Ce zici ca noi ningem amandoi”,dupa o poezie de Nichita Stanescu.

Vedeti cum bizar si uneori peste timp unele lucruri se leaga iar emotiile colective pot influenta clima,se cerceteaza in prezent aceste lucruri si chiar s-a inventat un aparat in acest scop.

In special poetii au astfel de idei si exprima constiinta colectiva.Am primit cu usurare poezia lui Lucian Avramescu,legata de moartea Aurei,iar Adrian Ursu,in mod independent,a simtit nevoia sa-l roage pe poet,aflat la Sangeru sau natal,sa ne-o recite,chiar si telefonic,de nu prea se intelegea bine,mai ales ca poetul nu sta prea bine cu dictia.Era vorba tot de sentimente iar poezia ne-a surprins intr-un mod placut,de parca fiecare dintre noi o simtea si dorea s-o exprime,insa doar poetii pot face acest lucru .

Adesea citesc editoriale si am impresia ca autorul mi-a furat subiectul.Nu ma supar,dar sunt usor inciudat,pentru ca simteam si eu aceleasi sentimente si doream sa le impartasesc oamenilor.

Am traversat impreuna o saptamana ca de travaliu,desi unii suntem barbati si nu prea stim cum este.Am deplans tragedia din Muntii Apuseni,desi cei de la Cotroceni au denumit-o doar accident aviatic si au trimis doua coroane,cu textul”Sincere condoleante” cum se spune -la spartul targului-adica la o zi dupa efectuarea inmormantarilor.

Aseara,la televizor,Mariana,soara mai mare a Aurei,ne transmis public,cerandu-si scuze ca poate nu i s-ar cuveni,spunand: „Sa ne trezim ,sa nu mai lasam sa treaca totul pe langa”.Ea una,desi are cu putin peste varsta mortii Aurei,a promix s ca n-o sa se lase si ne va ajuta si pe noi sa ne trezim.

Tocmai,poate spre a ne linisti si a ne aduce griji si preocupari noi,s-au pravalit  ca sa ne spele obrajii plini de lacrimi ninsorile.Nu sunt din Kilimangiaro,ci din Apusenii durerilor neamului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s