Adrian este dulgher si acum construieste un Auchan la Tricodava

Pana aici nimic deosebit.Nu e deosebit nici faptul ca strainii tot construiesc la noi magazine hangar,in loc de fabrici.

Necazul e ca Adrian este navetist si locuieste la cincisprezece kilometri departare de gara Titu,drum pe care-l face permanent pe intuneric,cu bicicleta,dimineata si seara.El ajunge acasa pe la opt si se scoala la doua,pentru a prinde trenul personal de la trei,ca sa vina din nou la Bucuresti,la lucru.Are patruzeci de ani,e insurat,are si un copil,dar impreuna se vad abia duminica.

Ce viata chinuita?Pentru o leafa.Nu cine stie ce.Lucreaza la unii Valeanu,subantreprenori. Nu se plange.L-am cunoscut in autobuzul 105 ,cu care face naveta din Drumul Taberii la gara Basarabi.El spune ca asta a invatat.Mai pe aproape nu se gaseste de lucru.

Fabrica de confectii Tricodava a fost demolata de mult,fiind cumparata de un spaniol.Abia acum roiesc niste macarale turn galbene si se tot misca,semn ca Adrian si ai lui fac treaba.Va fi un nou Auchan,desi avem unul si la Cotroceni,mai este altul in Militari si inca unul in Balta Alba.Suntem pricopsiti cu multe magazine ,dar cu nici un loc unde se poate produce ceva,din care sa scoatem bani pentru a cumpara din aceste mari magazine,inmultite ca ciupercile dupa ploaie.Pe unde mergi tot dai de magazine gigant,care sunt un fel de muzee,pline cu produse,dar fara clienti.

Nu stiu ce o fi in capul celor de la primaria capitalei de tot aproba asemenea constructii,devenite deja excesive si nimic unde oamenii sa produca si sa-si gaseasca un loc de munca.Asa o fi capitalismul,doar de fatada?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s