Mult succes recensamantului populatiei romanesti din Republica Moldova !

Ana Canuda,ambasadorul nostru de pe FB.,in legatura cu cele ce se intampla in basarabia romaneasca,ne-a relatat ca ,din data de 12 mai a.c. si pana pe 25 mai,se va dezbate cauza romanismului din Moldova de peste Prut.

Suntem extrem de interesati de felul in care decurge actiunea.Rugam toate mijloacele de informare sa faca documentari si sa ne tina la curent cu evolutia situatiei.

Eu sunt unul dintre cei care militeaza pentru aducerea la patria muma a Basarabiei,precum si a altor tinuturi istorice romanesti.

Sunt sigur ca avem ,de asemenea,multi patrioti,atat in tara,cat si in zonele indelung instrainate.

Abia ieri am aflat ca nu putem comunica intre noi pe facebook,deoarece acolo internetul apartine unei firme filoruse,care este minutios controlata.Fac apel sa se gaseasca rapid o solutie  prin care sa fim reciproc racordati la internet comun.

Presedintele Timofti  s-a adresat cetatenilor cu apelul de a nu se mai declara moldoveni,deoarece nu exista o asemenea nationalitate.Moldovenii,ca si Ardelenii,Banatenii,Muntenii sunt un trup national comun denumit romani.

Pentru noi,cei din tara,o asemenea discutie este de neconceput,dar acolo,in teritoriile cu forta intrainate,problema desnationalizarii are o mare importanta.Oamenilor li se pretinde sa renunte la identitatea nationala  in schimbul unor meschine avantaje materiale.Ori nationalitatea se poarta in suflet si nu poate fi schimbata pe nimic!Poetul Eminescu a scris:”Cine iubeste strainii/Manca-i-ar inima cainii!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s